5 gode råd før du tager et forbrugslån

Går du med tankerne om at tage et forbrugslån? Så er der en række forskellige ting, du skal være grundigt opmærksom på, før du underskrive låneaftalen. Her i artiklen får du 5 gode råd til ting, du skal overveje, før du stifter et nyt lån.

Ansøg altid om flere lån

En af de bedste råd er altid at ansøge om flere forskellige forbrugslån. Ved at gøre det får du nemlig et markant bedre indblik i omkostningerne ved lånene. Hvis du kun ansøger et enkelt lån, risikerer du at ende med et lån, der er alt for dyrt i forhold til markedet. I og med at det er uforpligtende og gratis ansøge om forbrugslån, mister du ikke noget ved det. Det giver dig modsat et bedre sammenligningsgrundlag, når du skal finde dit næste lån.

Skal jeg låne trods RKI?

Hos nogle låneudbydere er det muligt at tage et lån trods RKI eller et RKI lån. Hvis du låner penge trods RKI, skal du være opmærksom på, at omkostningerne ved lånet vil blive rigtig høje. Det gælder både renter og gebyrer. Du bliver nemlig kreditvurderet, før du bliver godkendt, og her ved lånefirmaet, om du står i RKI. De høje omkostninger skal ses i lyset af, at udbyderen løber en stor risiko ved at låne penge ud til folk, der står i Ribers. De har nemlig i forvejen en dårlig historik med at betale gæld tilbage. Derfor anbefales det altid, at du får betalt din nuværende gæld ud, før du vælger at låne penge trods RKI.

Vælg løbetid med omtanke

Jo kortere løbetid et lån til forbrug har, jo lavere vil omkostningerne også være. Når du vælger et lån med kort løbetid, skal du også være opmærksom på, at du skal afdrage et højere beløb hver måned. Det skal din økonomi kunne klare, og kan den ikke det, kan det være en fordel at vælge en lidt længere løbetid. Selvom det bliver lidt dyrere i form af rente og renters rente, så kan det gøre det langt mere komfortabelt at betale gælden tilbage.

Læs låneaftalen grundigt igennem

Før du underskriver en låneaftale, skal du læse den grundigt igennem. Det er nemlig vigtigt, at du er opmærksom på de forskellige gebyrer og vilkår, der er gældende for lånet. Hvis du for eksempel overser et administrationsgebyr, overser du også en stor udgift over lånets samlede løbetid. Hvis du ikke selv har så meget forstand på at kunne læse en låneaftale igennem, kan det være en fordel at finde en bekendt, der kan finde ud af det.

Tænk dig grundigt om

I og med at det er så let at låne penge i dag, så bliver mange grebet af øjeblikket og vælger at låne uden helt at tænke sig om. Det kan være rigtig farligt, hvis man ikke overvejer konsekvenserne af at låne penge meget nøje. Mange lån har i dag en tvungen betænkningstid på 48 timer. Brug denne tid på at overveje nøje, om du i virkeligheden har brug for at låne pengene. Måske kan du spare dem op i stedet?


Comments are closed